Projekti koje sam organizovala: kursevi, radionice, seminari...

 

Ovo su izdvojeni najuspešniji projekti od mnogobrojnih koje sam organizovala proteklih godina:

 

Harpomania je projekat u vidu koncepta koji pored edukacije harfe za sve uzraste uključuje i izradu malih harfi, popularizaciju instrumenta, afirmaciju umetnika i izdavaštvo. Projekat sam pokrenula 2008. godine i dan danas se razvija i jedinstven je u celom regionu. Više detalja može se naći na OVOM linku.

Elektronski rečnik muzike i audiotehnologije je moj neprofitni projekat koji sam ostvarila zajedno sa svojim đacima sa Dizajna zvuka a uz finansijsku pomoć Muzičke škole "Petar Konjović". Rečnik je izdat od strane Udruženja "Art mreža" i zaveden je u biblioteci Matice srpske. Više o ovom rečniku možete pogledati OVDE.

Republičko takmičenje srednjoškolskih tonskih snimaka čiji sam pokretač i koordinator. Takmičenje je u organizaciji Muzičke škole "Petar Konjović", Sombor i Udruženja "Art mreža". Više o takmičenju pročitajte OVDE.

Audio CD Hedvig Oršovai. Hedvig je desetogodišnja izuzezno talenovana učenica muzičke škole "Petar Konjović" koja komponuje i svira klavir. Zajedno da svojim učenicima sa smera Dizajn zvuka uradili smo kompletno snimanje i produkciju njenog audio CD-a čiji sam bila urednik. Više o ovom CD-u možete pogledati OVDE.

Audio CD "Hylia's Victory" je autorska savremena primenjena muzika Viktora Farago, učenika Srednje muzičke škole "Petar Konjović", smer Dizajn zvuka. Na ovom CD-u bila sam producent kao i harfista na istoimenom projektu koji uključuje javne nastupe i video produkciju. Više o ovom CD-u možete pogledati OVDE.

Audio CD Joga Nidra uz zvuke harfe je nastao uz saradnju sa joga instruktorkom Sanjom Čolić. Na ovom CD-u lično izvodim autorsku muziku na harfi. Pored toga moja uloga je bila i produkcija. Više o ovom CD-u možete pogledati OVDE.

Audio CD Izbor najboljih učeničkih radova je duplo audio CD izdanje objavljeno povodom desetogodišnjice postojanja smera Dizajn zvuka u Srednjoj muzičkoj školi "Petar Konjović". Inicijator sam i urednik ovog CD-a koji broji 35 odabranih radova učenika sa ovog smera. Više o ovom CD-u možete pogledati OVDE.

Radionice kreativne fotografije sam organizovala u Novom Sadu 2011. i 2012. godine i finansirane su od strane Pokrajinskog sekretarijata za kulturu. Detaljinje o radionicama može se naći na: 2011, god. OVDE i 2012. god. OVDE.

Audio CD Dizajnerski! Izbor najboljih učeničkih radova je audio CD izdanje objavljeno u maju 2018. god. koje čini izbor najboljih radova nastalih tokom četvorogodišnjeg školovanja na smeru Muzička produkcija i dizajn zvuka generacije 2014/15 u Srednjoj muzičkoj školi "Petar Konjović", Sombor Među njima su i učenički maturski radovi. Urednik sam ovog CD-a koji broji 14 odabranih radova učenika škole. Više o ovom CD-u možete pogledati OVDE.

Učenička kompanija je obrazovni program koji omogućava učenicima da budu uključeni u razvoj i vođenje sopstvenih kompanija, sa realnim proizvodima i uslugama, kao i da upravljaju zarađenim novcem za vreme trajanja njihovog srednjoškolskog obrazovanja. Svojim učenicima sammentor u okviru učeničke kompanije High Music School Production a detalji se mogu naći OVDE

Eko susreti studenata na Vlasinskom jezeru su održani 2017. godine, 2018. godine i 2019. godine sa ciljem edukovanja i umrežavanja mladih a obuhvatale su različite aktivnosti: od predavanja do tematskih šetnji u prirodi. Učešće na skupu i smeštaj su potpuno besplatni a učesnici su se prijavljivali putem javnog konkursa.

Internacionalni edukativni projekti Evropskih programa “Mladi u akciji” i "Erasmus+" u okviru kojih se kroz umetnost radi na neformalnoj edukaciji i povećavanju socijalne inkluzije mladih. Ovi projekti su finansirani od strane Evropske komisije. Na ovim projektima radila sam kao projekt menadžer, logističar i trener:

- Photography adventure

- Heuristic game

- Creative Youth Self Initiative

- Youth photo games

- Creative photo opportunities for youth employment

- Creative youth self entrepreneurs

- Use sound to watch around

- Use sound to watch around II

- Realize with your eyes